0747.788.373
L-V: 08.00-17.30

Ce avantaje si dezavanteje are o masina cu tractiune integrala

21 mai 2019

Ce avantaje si dezavanteje are o masina cu tractiune integrala

Tipul motorizarii si cel al cutiei de viteze sunt cele mai importante doua criterii atunci cand vine vorba despre alegerea unei masini, insa nu sunt si singurele.

Dupa ce s-au asigurat producatorii ca au in gama lor atat masini pe benzina si diesel, acestia au venit in sprijinul clientilor si cu manuala dar si automata.

Avantajele masinii cu tractiune integrala

Cu ajutorul acestui tip de tractiune, automobilul se comporta excelent indiferent care sunt conditiile de drum. Fie ca asfaltul este umed sau uscat, ca se circula pe zapada sau pe ploaie, masina are aderenta si tractiunea isi face treaba.

Totodata, automobilul este mai greu, astfel ca sansele ca soferul sa piarda controlul sunt mult mai mici. Masina sta mai bine in curbe, iar in sezonul rece demarajul unui vehicul 4X4 este mai bun decat cel al unui 2×4.

La volanul unei masini cu tractiune integrala siguranta este sporita si soferul se va simti mai sigur pe automobil. Statisticile arata ca in cazul unui impact, automobilul cu o masa mai mare este mai sigur.

Dezavantajele masinii cu tractiune integrala

Faptul ca masina este mai grea poate fi si un avantaj si un dezavantaj. Un sistem de tractiune integrală aduce in plus o greutate cuprinsa intre 80 si 100 de kg si automat consumul masinii va fi mai mare. Diferenta de consum in plus ar putea fi de pana la 1l/100 km.

Masinile cu tractiune sunt mai scumpe chiar si cu cateva mii de euro.

Daca mai discutam si despre un sistem de ultima generatie, cu vectorizare a cuplului, atunci pregateste-te sa scoti din buzunare cateva mii bune de euro in plus.

Tot la capitolul dezavantaje intra si intretinerea mai scumpa a unei masini cu tractiune integrala. Un SUV are mai multe piese (rulmenti, flanse, articulatii, etc.) decat o maaina cu tractiune pe o singura punte. Tractiunea integrala poarta diferite denumiri in functie de producator. Astfel AWD (Subaru), xDrive (BMW), 4Matic (Mercedes), Quattro (Audi), 4motion (VW) etc.