0747.788.373
L-V: 08.00-17.30

Merita sa cumperi anvelope all-season pentru autovehiculul tau?

2 octombrie 2017

Stire kmg auto

Anvelopele all-season sunt acele tipuri de cauciucuri care combina trasaturile unei anvelope de vara cu cele ale uneia de iarna si intr-o perioada in care cauciucurile noi nu au un pret tocmai accesibil, acest tip de anvelope mixte care se vand la un pret bun, este teoretic compromisul perfect. Dar oare este si practic?

Ei bine, pornim din capul locului prin a-ti spune ca este imposibil ca un astfel de cauciuc sa se comporte exemplar atat pe zapada cat si pe asfalt uscat. Difera foarte mult materialele, gradul de uzura, dar si profilul, asa ca undeva trebuie sa existe o slabiciune.

Anvelopa all-season imbina rezistenta la uzura, zgomotul redus in mers si confortul, aderenta pe uscat si pe ud, caracteristice cauciucurilor de vara, cu materialul ceva mai moale al anvelopelor de iarna.

Cu alte cuvinte, acest tip de cauciuc este mai moale ca cel de vara, dar mai tare ca cel de iarna, profilul este ceva mai pronuntat ca la un cauciuc de vara, dar mult mai putin proeminent ca la o anvelopa de iarna. Dar, este important de stiut ca acest profil mai pronuntat este cauzat de faptul ca trebuie sa reziste in timp, nicidecum de mersul pe zapada.

Totusi, anvelopele all-season nu sunt inutile. Ele sunt bune pentru acele zone geografice in care scade temperatura, dar nu este zapada. Materialul mai moale face masina sa franeze mai bine si sa aiba aderenta chiar daca temperatura exterioara este aproape de 0 grade, insa daca te confrunti cu zapada, aceste anvelope iti vor transforma masina in sanie.

Asadar, cauciucurile all-season sunt bune pentru mersul pe asfalt uscat sau ud, indiferent de temperatura, dar in niciun caz nu sunt bune pentru zapada. Asa ca, doteaza-ti masina cu anvelope dedicate exclusiv sezonului rece, deoarece plaiurile noastre mioritice nu duc lipsa de zapada iarna, dar din nefericire, duc lipsa de drumuri bune si curate.

Sursa