0747.788.373
L-V: 08.00-17.30

5 semne ale mașinii care te anunță că are nevoie de un service auto

4 iulie 2017

Stire kmg auto

Va veni un moment în viața oricărei mașini când va trebui să facă o vizită la un service auto. Ideal ar fi să ajungă acolo pe roţile ei, dar asta nu este o regulă. Pentru a preveni apariţia problemelor mai grave e bine să fim atenţi la unele „simptome”. Ştii vorba: mai bine să previi, decât să tratezi? Asta se aplică şi la maşini. Aşadar, iată 5 semne neobişnuite ale maşinii care te anunţă că are nevoie de o vizită la service.

Fum în exces în sistemul de evacuare

Fumul negru, albastru, alb, toate spun câte ceva despre starea maşinii. Fumul în exces pe evacuare poate însemna probleme la turbină, injectoare, sonda lambda, pompa de injectie etc.

Scurgeri de lichide

Uleiul de motor, antigelul sau lichidul de frână sunt lichidele pe care ar fi bine să nu le ignori la maşina ta. Prezenţa unor pete sub maşină poate anunţa probleme mult mai grave.

Zgomote ciudate de sub maşină

Huruituri, scârţâituri, troncăneli, şuierat, sunt doat câteva din zgomotele pe care le produce o maşină cu probleme.

Probleme „ciudate”

Le-am denumit ciudate pentru că sunt acele tipuri de probleme care nu apar în fiecare zi, ci se întâmplă doar din când în când. De exemplu, observaţi că maşina cosumă bruc mai mult chiar dacă nu ţi-ai schimbat stilul de condus, sau produce zgomote neobişnuite la schimbarea treptelor de viteză, sau motorul funcţionează cu întreruperi, asta înseamnă că e pe cale să cedeze ceva la ea.

Se aprinde Martorul Service (cheie)

Martorul "Service" se aprinde, de obicei, atunci când e nevoie de un schimb de ulei sau de filtre, dar se întâmplă să avertizeze și în legătură cu alte fluide sau părți componente ale motorului. În trecut, acest martor era similar cu cel "Verifică motorul!" și putea însemna că sistemul a descoperit o problemă.

SURSA: www.promotor.ro