0747.788.373
L-V: 08.00-17.30

DECONTARE DIRECTA

Decontare directa RCA si CASCO cu Allianz Tiriac

Service auto partener Allianz Tiriac

decontare directa Allianz Tiriac

Daca ai incheiat asigurarile auto RCA si CASCO la Allianz Tiriac, nu trebuie sa iti mai faci griji. Cu asigurarile RCA de la Allianz Tiriac esti sigur ca persoana pagubita isi va primi banii la timp, cu conditia sa te prezinti cat poti de repede la Allianz Tiriac, in vederea avizarii daunei.

Daca ai o asigurare CASCO la Allianz-Tiriac esti liber sa alegi modul in care vrei sa-ti repari masina:

 • la una dintre cele peste 1.000 de unitati service partenere, cu care Allianz-Tiriac are contracte de decontare directa. Allianz Tiriac va achita contravaloarea reparatiei direct catre service auto, mai putin franciza prevazuta in contractul asigurare (pe care o vei plati direct la service);
 • defectiunile suplimentare pe care le identificam in timpul reparatiei si care nu au fost observate la constatarea initiala, vor fi semnalate direct de catre personalul calificat al KMG AUTO catre Allianz Tiriac, prin platforma mobile Office by Allianz, la care au acces service-urile auto partenere pentru dosar.
 • Ce sa faci in cazul in care masina nu mai poate fi deplasata?

  Daca masina ta nu mai poate fi pornita sau deplasata pe roti din cauza unor defectiuni tehnice sau a avariilor, trebuie sa apelezi la serviciile de asistenta rutiera. In situatia in care asigurarea ta CASCO de la Allianz-Tiriac include automat serviciile de asistenta rutiera sau ai optat pentru contractarea acestor servicii in momentul incheierii asigurarii, vei beneficia, in limitele sumelor prevazute in contractul de asigurare, de urmatoarele servicii:

 • asistenta tehnica la locul unde autoturismul este imobilizat;
 • tractarea vehiculului defect sau avaria;
 • transportul soferului si al pasagerilor sau cazarea la hotel a acestora sau transportul in regim de taxi sau inlocuirea temporara a vehiculului;
 • repatrierea vehiculului in cazul in care imobilizarea s-a produs in afara Romaniei. In cazul in care ai nevoie de serviciile de asistenta rutiera, apeleaza Centrul de Daune sau Serviciul de Asistenta Rutiera (24 de ore din 24).
 • Ce trebuie sa retii in legatura cu accidentul masinii?

  Pentru clarificarea imprejurarilor accidentului, este foarte important sa ai cat mai multe informatii despre acesta.

  Noteaza cu precizie urmatoarele informatii:

 • data, ora, locul si reperele relevante (strada si numarul, daca accidentul a avut loc in localitate, respectiv km conform bornei, daca accidentul a avut loc in afara localitatii etc);
 • numerele de inmatriculare ale masinilor implicate in accident;
 • numele soferilor implicati in accident, precum si numele altor persoane care au asistat la acesta (martori);
 • seria si numarul asigurarii RCA emise pentru celalalt vehicul implicat in accident sau Cartea Verde;
 • daca exista mai multi soferi implicati in accident si acestia parasesc locul accidentului sau refuza sa se prezinte la Politie in vederea declararii evenimentului, incearca sa retii cat mai multe informatii despre masina lor.
 • Ce ai de facut in continuare:

  Dupa producerea accidentului va trebui sa dai o declaratie la politie in legatura cu evenimentul produs sau sa completezi formularul de constatere amiabila de accident.

  Constatare amiabila la producerea unui accident

  Incepand cu 1 iulie 2009, conducatorii auto implicati in accidente usoare au posibilitatea unei proceduri alternative de constatare a daunelor inregistrate, fara a mai fi nevoiti sa apeleze la serviciile de constatare efectuate de catre reprezentantii Politiei Rutiere.

  Pentru accidente intamplate pe teritoriul Romaniei poti recurge la Constatarea amiabila:

 • indiferent de locul producerii accidentului;
 • daca in accident au fost implicate doar doua autovehicule;
 • daca din accident au rezultat doar pagube la cele doua masini.
 • Aceasta procedura este optionala si ofera conducatorilor auto posibilitatea de a completa impreuna si de a depune ulterior, la companiile de asigurari, un formular tipizat: Formularul de Constatare amiabila.

  ATENTIE! Completarea formularului nu reprezinta o recunoastere a raspunderii conducatorilor auto, ci un cumul de evenimente si fapte ce va contribui la solutionarea dosarelor de dauna. Acest document ii permite asiguratorilor sa stabileasca vinovatia conducatorilor auto implicati in accident si pagubele produse.

  Cand trebuie sa te prezinti la Politie:

  * atunci cand in accident sunt implicate mai mult de doua autovehicule;

  * daca in urma procedurii evenimentului au rezultat vatamari corporale;

  * in conditiile in care conducatorii auto implicati in accident nu au semnat formulare de constatare amiabila

  Cand nu este necesar sa te prezinti la Politie:

  * daca este avariat in Romania doar autovehiculul tau si ai asigurare CASCO Allianz-Tiriac;

  * in cazul in care accidentul s-a produs pe teritoriul Romaniei, au fost implicate doar doua autovehicule si accidentul nu s-a soldat cu vatamari corporale, iar cei doi conducatori auto au semnat formularul de constatare amiabila.