0747.788.373
L-V: 08.00-17.30

Afla care sunt aspectele si ingredientele pentru o vopsire auto de calitate

18 decembrie 2017

Putem schimba singuri bateria masinii sau apelam la un service auto

Pentru o vopsire partiala sau integrala a unui automobil sunt incluse o serie de aspecte importante pentru a obtine un rezultat de durata, precum calitatea vopselei utilizata si modalitatea de aplicare a acesteia, expertiza personalului care se ocupa de acest proces si dotarile service-ului auto.

Un alt aspect foarte important pentru succesul operatiunii de vopsire il reprezinta etapa premergatoare vopsirii cand se pregateste suprafata ce urmeaza a fi vopsita.

Conditia de baza o reprezinta calitatea si tipul vopselii pentru a obtine o vopsire rezistenta in timp si care sa sustina intregul proces de aplicare a acesteia.

Vopsirea masinilor in service auto KMG Line Auto Center se realizeaza la standarde de calitate inalte pentru ca utilizeaza metode tehnice de vopsire de ultima generatie. Vopselurile de calitate au garantia producatorului cu pregatire in laborator computerizat, astfel culoarea obtinuta va fi exact ce aveti nevoie pentru autovehicul.

Vopseaua utilizata poate fi normala, metalizata sau perlata.

Procesul de vopsire al autovehiculului

Pregatirea autovehiculelor pentru vopsire se realizeaza in spatii special destinate acestui scop,utovehiculele fiind izolate integral. In aceasta etapa, se utilizeaza dispozitive de slefuit profesionale si solutii complete de absorbtie a prafului, dotate cu filtre si grup de aspiratie.

Identificarea culorii se face cu un spectofotometru care identifica culoarea autovehiculului in functie de anumite criterii, interpreteaza si face recomandari de culoare si nuanta, utilizarea lui fiind imperativa pentru masinile la care nu se mai poate identifica codul de culoare sau care au fost revopsite.

Vopseaua este preparata in atelier printr-o procedura computerizata care garanteaza obtinerea culorii si a nuantei dorite.

Inainte de aplicare, suprafetele care urmeaza a fi vopsite sunt verificate pentru a inlatura orice impuritati si particule de praf. Aplicarea vopselei conform recomandarilor producatorului, cu ajutorul echipamentelor speciale contribuie la potrivirea culorii cu cea originala si la mentinerea ei in forma buna cat mai mult timp.

Dupa ce a fost aplicata vopseaua se actioneaza asupra stratului cu un jet de aer pentru o uscare mai rapida si pentru a evita crearea de pete sau a defectelor de vopsire. Se aplica un strat de lac pentru a da stralucire masinii si pentru a o proteja impotriva actiunilor mecanice, chimice sau climatice.

In functie de preferinte, se poate opta pentru lac cu uscare rapida, rezistent la radiatii ultraviolete sau la zgarieturi.

Vopseaua aplicata se usuca in cuptor, in intervale de timp care variaza de la 15 pana la 40 de minute, in functie de tipul de lac aplicat.

Sursa