0747.788.373
L-V: 08.00-17.30

Daca ti-ai pierdut permisul auto, iata de ce acte ai nevoie ca sa il reinnoiesti

1 februarie 2018

Putem schimba singuri bateria masinii sau apelam la un service auto

Daca se intampla sa te numeri printre cei care si-au pierdut permisul de conducere sau sau ti s-a furat acest document important nu trebuie sa intri in panica.

Pentru a obtine un nou permis, ai o procedura relativ simpla de urmat, care nu presupune decat un drum la ghiseul Serviciului Public Comunitar – Regim Permise de Conducere si Inmatriculari Vehicule pe raza caruia ai domiciliul.

Dosarul cu care te prezinti la ghiseu trebuie sa contina urmatoarele documente:

>> fisa detinatorului permisului de conducere;

>> dovada platii contravalorii permisului de conducere – 68 de lei;

>> actul de identitate in original si copie;

>> fisa medicala tip din care sa rezulte ca permisul este pentru a conduce autovehicule sau tramvaie – aceasta fisa medicala pentru permis auto este necesara doar in cazul in care permisul de conducere a expirat.

Analizele medicale necesare pentru preschimbarea permisului auto se efectueaza cand este vorba despre un permis auto expirat. In cazul soferilor profesionisti si a cetatenilor straini, este nevoie si de realizarea unui examen psihologic pentru permisul auto, la sfarsitul caruia se elibereaza un aviz psihologic. Acest aviz trebuie sa ateste faptul ca solicitantul este apt pentru a conduce vehicule din categoria respectiva.

Toate examinarile necesare preschimbarii permisului de conducere au loc in aceeasi locatie, cu o singura deplasare, in cel mai scurt timp. Toti medicii care trebuie sa isi dea acordul sunt prezenti in acelasi interval orar, iar fisa medicala pentru permisul auto poate fi incheiata de catre medicul sef al unitatii in cadrul aceleiasi vizite a pacientului.

Este absolut necesar sa te prezinti cu cartea de identitate si, in cazul in care detii ochelari de vedere, esti rugat sa ii porti. Cei care sunt luati in evidenta la medicul de familie cu boli cronice, au obligatia sa solicite de la acesta o adeverinta medicala in care sa se stipuleze ca sunt apti pentru a conduce. De asemenea, cei care sufera de diabet, trebuie sa prezinte o scrisoare medicala de la medicul diabetolog in care sa apara dignosticul, tratamentul si recomandarea medicului ca sunt apti sa conduca.

Timpul pe care trebuie sa il aloci in vederea obtinerii fisei medicale pentru permisul auto este, in medie, de aproximativ 1 ora. Avand in vedere ca toate investigatiile sunt facute in aceeasi zi si in aceeasi locatie, vei obtine fisa medicala pentru permisul auto pe loc, dupa finalizarea examinarilor.

Sursa