0747.788.373
L-V: 08.00-17.30

Iata trei metode prin care poti topi gheata de pe parbriz in cateva minute

22 martie 2018

metode care topesc gheata

Multi dintre soferi se bazeaza pe racleta pentru gheata atunci cand vine zapada si se trezesc cu parbrizul acoperit cu o gheata groasa si o parte dintre soferi folosesc parbrizul incalzit electric ce inlatura gheata in cateva minute. Iata cum poti sa topesti gheata groasa de pe parbriz:

1. Foloseste husele de parbriz

Chiar daca ne uitam in calendar si a venit primavara, soferii din Romania inca se lupta cu iarna si cu inghetul. Majoritatea folosesc racleta de gheata pentru indepartarea ghetii de pe geamuri. Desi pare banal, cea mai simpla metoda prin care poti scapa de corvoada indepartarii stratului de gheata format pe parbriz este sa prevenim acest lucru cu ajutorul unei huse de parbriz. Accesoriul nu este foarte scump si te scapa de o grija.

Sunt si folii cu magneti pentru protejarea parbrizului.

Daca nu detineti un astfel de accesoriu poti incerca cu o patura veche sau o bucata de material cu care sa acoperi parbrizul si care se poate fixa cu ajutorul geamurilor din fata. Va fi suficient sa indepartezi patura inainte de a pleca undeva.

2. Prepara o solutie pe baza de otet

Cu siguranta ai auzit de spray-urile speciale pentru dezghetarea masinii dar daca nu ai asa ceva la indemana puteti sa pulverizati pe parbrizul inghetat si spirt.

Dar o alta metoda eficienta este si folosirea unei solutii pe baza de otet ((50% apa si 50% otet alb, pentru ca nu miroase atat de puternic, sau o varianta mai concentrata, formata din trei parti otet si o parte apa), facuta in casa. Puneti solutia intr-o sticla cu pulverizator si stropiti seara geamurile masinii. Stergeti apoi geamurile cu o bucata de material sau cu o laveta. Dimineata parbrizul va fi mai putin inghetat si mult mai simplu de curatat. Daca uiti sa dai seara poti folosi si dimineata. Se va topi relativ repede.

Prepara o solutie pe baza de alcool si sare

Acest amestec se face fie din sare amestecata cu apa, fie din alcool medicinal. Mai precis, amestecam o treime apa cu doua treimi alcool medicinal sau mentolat Carmol, fie amestecam sare de bucatarie cu apa, dupa care punem mixtura intr-o sticla cu pulverizator. Metoda aceasta functioneaza bine insa ceva mai altfel: adica sa stropim parbrizul cand ajungem acasa, astfel incat peste noapte sa nu se formeze gheata. Dar si daca pulverizam peste gheata, aceasta se va topi in scurt timp.