0747.788.373
L-V: 08.00-17.30

Cum sa schimbi roata de la masina in numai cativa pasi daca ai facut pana

12 septembrie 2017

Stire kmg auto

Fie ca ne place sau nu, intotdeauna exista riscul de a face o pana chiar in mijlocul drumului dar nu ai niciun motiv real de ingrijorare pentru ca sa schimbi roata unei masini nu este mare lucru, mai ales daca urmezi pasii, respectiv miscarile din randurile de mai jos.

1. In primul si in primul rand, asigura-te ca masina este oprita si asigurata. In libera traducere, opreste-i motorul si trage-i frana de mana, dar las-o in viteza.

Conteaza, de asemenea, si locul in care ai oprit. Este foarte important, chiar obligatoriu, sa stationezi pe un teren cat mai plat, drept, fara panta si rigid, din asfalt sau beton.

2. Dupa ce ai terminat cu primul pas, te concentrezi asupra ustensilelor de care ai nevoie pentru a 'opera' pana: cheia de roti, cricul si, bineinteles, roata de rezerva.

In cazul in care nu dispui de jante din aliaj, cel mai probabil vei avea nevoie si de o surubelnita pentru a inlatura capacele din plastic.

3. Iata ca, in cele din urma, a venit si momentul mult asteptat. Cu masina la sol, apuci cheia de care vorbeam anterior si incepi sa slabesti prezoanele, apoi cauti locul in care intra cricul.

Inainte insa de a-l folosi, asigura-te inca o data ca automobilul aflat in improvizata sala de operatie are frana de mana trasa. Daca totul este ok, da-i la manivela...

4. ... cricului si opreste-te odata ce roata nu mai atinge asfaltul. Revino apoi la cheia de roti si continua 'slabirea' prezoanelor pana ce acestea ies definitiv.

Inlatura roata defecta si, pentru un plus de siguranta, las-o sub masina, langa cric, ca fuzeta sa nu loveasca direct asfaltul in cazul in care acesta cedeaza.

5. Ce trebuie sa faci mai departe este la mintea cocosului. Montezi roata de rezerva, strangi intai prezoanele cu mana, iar apoi le treci cat poti tu de tare cu cheia de roti.

La final, cobori incet cricul pana cand automobilul atinge din nou asfaltul si, inainte sa parasesti zona, te mai asiguri inca o data ca fiecare prezent a fost strans cu responsabilitate.

Sursa