0747.788.373
L-V: 08.00-17.30

Grupul VAG oprește producția modelului Volkswagen Passat CC

Stire kmg auto

Grupul VAG a fost nevoit să oprească producția modelului Volkswagen Passat CC mai devreme decât era plănuit, din cauza vânzărilor slabe. Acesta va primi o nouă generație numai la finalul anului viitor.

După ce au dat unele semne că au revenit pe linia de plutire, nemții de la Volkswagen trec din nou printr-o perioadă mai puțin bună. Astfel, la scurt timp după ce au anunțat că sunt nevoiți să dea afară 30.000 de angajați până în 2021, pentru a reduce și mai mult costurile, oficialii constructorului din Wolfsburg au confirmat oprirea prematură a producției modelului Passat CC.

Prima generație a debutat în 2008 la Salonul Auto de la Detroit, iar în 2011 a primit un facelift prezentat în premieră la Salonul Auto de la Los Angeles. Având în vedere ca noua generație urmează să fie lansată de-abia spre finalului lui 2017, producția actualului model nu trebuia să fie oprită acum.

Însă, o sursă din interiorul companiei, care a dorit să rămână anonimă, le-a spus britanicilor de la Autocar că nemții au fost obligați să recurgă la această măsură din cauza vânzărilor slabe înregistrate de modelul Passat CC. Totuși, dealerii nu vor resimți aceasta întrerupere de producție, deoarece Volkswagen are destule exemplare în stoc pentru a onora comenzile rămase în aer.

Așa cum spuneam, actuala generație va fi înlocuită spre finalul lui 2017 cu un nou model construit pe celebra platforma MQB, folosită de majoritatea modelelor din gama Volkswagen, inclusiv de noul Passat.

Design-ul este inspirat de conceptul Sport Coupe GTE, și nu se va depărta foarte mult de forma cu care am fost obisnuiți. Așadar, vom vedea aceleași linii sportive și același plafon inclinat în partea din spate.

La interior vom regăsi un plan general cu 4 sau 5 scaune, și așa cum este normal, cel mai nou sistem de infotainment și tehnologie de ultimă oră.

Gama de motorizări va fi influențată la rândul sau de platforma MQB, și va fi astfel compusă din motoare pe benzină și diesel. Potrivit unor voci, viitorul CC ar putea fi disponibil și împreună cu propulsoare hibride, însă această informație nu a fost confirmată oficial.

s