0747.788.373
L-V: 08.00-17.30

Câteva sfaturi pentru anotimpul rece pentru posesorii de mașini diesel

Stire kmg auto

Specialiștii de la KMG Line Auto Center le reamintesc posesorilor de mașini diesel cele mai importante aspecte la care trebuie să aibă grijă în sezonul rece – dat fiind faptul ca anotimpul rece afectează mai mult mașinile alimentate cu motorină, cu motorizări de tipul Tdi, dCi, Tdci, HDi, etc.

1. Folosiți combustibil adecvat condițiilor meteo

Când temperatura scade, posesorii de automobile diesel se pot confrunta cu pierderea puterii motorului automobilului, de cele mai multe ori, cauza fiind atribuită filtrelor umede care îngheață, o mare vină având-o calitatea combustibilului folosit. Toți combustibilii diesel conțin parafină, substanță care, la temperaturi foarte scăzute, se cristalizează pe filtrele de combustibil și blochează efectiv alimentarea motorului cu carburant. Există cazuri când parafina se cristalizează și la temperaturi pozitive. Recomandarea specialiștilor din domeniul service auto este să optați pentru combustibil adaptat condițiilor de temperatură, respectiv cu o temperatură cât mai scăzută de funcționare.

2. Verificați bateria la un service auto autorizat

În anotimpul rece bateria este mult mai solicitată ca în anotimpurile calde, pornirea motorului necesitând câteodată o putere de 2-3 ori mai mare. Verificați constant avertizorul de “bujii incadescente” din bord. Nu încercați pornirea motorului înainte de stingerea acestui indicator de bord. Acționarea demarorului trebuie făcută doar după stingerea acestui indicator.

Instalația de climatizare, instalația audio, degivrarea sau luminile nu trebuiesc pornite simultan. Este recomandat la temperatură scăzută să aprindeți întâi farurile, pentru a “dezmorți” puțin bacteria, înainte de pornirea efectivă a mașinii. Nu țineți consumatorii de electricitate activați pentru foarte mult timp, cu motorul oprit, decât dacă este strict necesar.

3. Verificați din timp bujiile și cureaua de distribuție

Mai ales în cazul mașinilor diesel, se impune o verificare timpurie a bujiilor incadescente. Dacă se observă că motorul nu pornește egal și are tendința de a merge neregulat, înseamnă că una sau mai multe bujii are/au probleme de funcționare și este necesară schimbarea. Se recomandă schimbarea tuturor bujiilor nu doar a bujiei care dă rateuri.

Constructorii de mașini recomandă schimbarea curelei de distribuție la interval regulate, mulți recomandând un interval de 50-60.000 km. Costurile de schimbare ale curelei sunt mult mai mici decat costurile unei eventuale remedieri a distrugerii unei părți din motor în cazul ruperii curelei.

4. Verificarea antigelului

Se impune verificarea nivelului de lichid de răcire din vasul de expansiune. Dacă în cazul unei urgențe ați fost nevoiți să completați cu apă, se recomandă și verificarea densității antigelului din motorul dumneavoastră. Această verificare se va face tot timpul cu motorul rece și cu instrumente speciale pe care le găsiți în orice service auto profesionist.

5. Instalația de climatizare

Filtrul de polen nu trebuie să fie înfundat, acest lucru putând duce la reducerea circulației aerului, rezultând în dificultăți de încălzire a incintei. Se impune de asemenea și verificarea rezistențelor de încălzire a parbrizului dacă mașina este dotată cu un astfel de sistem.

6. Anvelopele

În cazul în care autoturismul este dotat cu anvelope “All Season”, puteți să le folosiți și iarna dacă nu sunt prea uzate. Limita legală pentru profilul acestora este de 1,5 mm, mărime care se poate măsura într-un service auto specializat pe anvelope sau cu un șubler.

Dacă aspectele de mai sus sunt prea dificile din punct tehnic pentru dumneavoastră, puteți apela cu încredere la serviciile specializate de service auto ale KMG Line Auto Center apelând numărul de telefon 0747.788.373 sau accesând siteul oficial al companiei https://www.kmgauto.ro