0747.788.373
L-V: 08.00-17.30

Ce avantaje si dezavantaje au jantele de tabla sau otel?

13 octombrie 2017

Stire kmg auto

Chiar daca nu sunt la fel de aspectuoase precum cele din aliaj, jantele de tabla sau otel au mai multe avantaje decat ti-ai putea inchipui dar trebui sa stii ca exista si cateva dezavantaje in cazul in care te gandesti sa optezi pentru aceste tip de jante.

Cine a spus ca nu-i deloc usor sa iti cumperi o masina in ziua de astazi stia cu siguranta ce vorbeste. Chiar daca in cele mai multe dintre cazuri bugetul reprezinta principalul criteriu de selectie al unui autoturism, optiunile intre care te vezi nevoit sa alegi sunt mult mai numeroase.

Ai prins ideea, da? Nu de alta, dar mai exista si alte versuri atunci cand vine vorba despre autoturismul privat. Intr-adevar, nu are o foarte mare legatura cu achizitionarea unui exemplar, insa e bine de stiut ce sa faci daca vei fi pus vreodata in postura de a cumpara noi jante.

Avantajele jantelor de tabla

Sunt mai rezistente - daca ar fi sa ne luam dupa starea drumurilor noastre, toate masinile din Romania ar trebui sa aiba doar jante din tabla. Otelul nu se zgarie in profunzime ca aluminiul in care raman santuri adanci cand atingem o bordura la parcare. In plus, jantele din otel se stramba mai greu atunci cand lovim cu roata, la viteza mare, o denivelare.

Pretul de achizitie este scazut - Jantele de tabla sunt mai ieftine decat cele din aluminiu, tocmai de aceea producatorii de automobile aleg sa le monteze pe versiunile entry-level ale modelelor din dotare.

Sunt mai usoare - Intre doua jante de dimensiuni similare, una de tabla si una din aluminiu, prima va fi mai usoara; nu cu mult, dar indeajuns pentru a salva 2 - 3 kilograme la un set de patru.

Sunt mai rezistente - Jantele de tabla sunt mai rezistente la zgarieturi si lovituri comparativ cu cele din aluminiu.

Se indreapta mai usor - Nu pentru ca materialul este mai moale, ci pentru ca tabla rezista mai bine la indreptare si nu se fisureaza, ca aluminiul.

Dezavantajele jantelor de tabla

Nu arata prea bine - Aspectul este principalul motiv pentru care lumea prefera jantele din aluminiu in dauna celor de tabla; vestea buna este ca pentru cele din urma exista diverse capace suficiente, insa nu mereu acestea sunt suficiente...

Se dezechilibreaza mai repede - bine, nu chiar foarte repede, insa pentru ca plumbii de echilibrare se fixeaza de buza rotii si nu in interior, ca la jantele din aliaj, jantele de tabla se dezechilibreaza mai usor.

Ruginesc - mai devreme sau mai tarziu, orice janta de tabla va ajunge sa se confrunte cu pete mai mari sau mai mici de rugina; adauga aceasta neplacere la aspectul deja nereusit si vei ramane toata viata la jantele din aluminiu

Sursa