0747.788.373
L-V: 08.00-17.30

De ce nu este sigur sa conduci masina cu o scurgere de combustibil

30 octombrie 2019

Scurgere de combustibil

Scurgerea de combustibil este cea mai frecventa cauza a problemelor la masini! Daca observi o scurgere de combustibil nu ezita sa contactezi un service auto cat mai repede.

Benzina este extrem de coroziva, otravitoare si inflamabila. Totodata, motorul masinii se bazeaza pe benzina atunci cand porneste. O simpla scanteie de la bujie este suficienta pentru ca procesul de combustie sa aiba loc. Partea buna este ca acest process are loc intr-o locatie restransa si anume in camerele de combustie ale motorului.

Daca acest combustibil se scurge pe un metal incins, poate arde instantaneu! De aceea este atat de periculos sa conduci cu o scurgere de combustibil.

Sa presupunem ca nu conduci si ca benzina nu se scurge pe o suprafata din metal. Pericolul inca persista pentru ca benzina scursa poate forma o balta pe asfalt. Chiar si cea mai mica scanteie o poate aprinde. Daca cineva arunca in acel loc o tigara inca aprinsa, combustibilul de pe asfalt se poate aprinde foarte usor.

Iata cateva semne ale scurgerii de combustibil

Prezenta benzinei in locul in care tii parcata masina este cel mai evident semn de scurgere. Iata si alte semne care ar trebui sa te trimita imediat la un service auto:

Consum marit de combustibil

Aceasta este una din clasicele motive pentru care ar trebui sa te gandesti la scurgerea de combustibil. Cu siguranta mai exista si alte motive pentru care masina ta consuma mai mult combustibil, dar ar trebui sa iei in considerare si acest aspect. Carburantul ar trebui sa se duca direct la motor.

Daca ai o scurgere undeva, atunci carburantul scurs este eliberat in mediul inconjurator. Din aceasta cauza nu vei fi capabil sa folosesti la maxim cantitatea de combustibil din rezervor.

Simti miros puternic de benzina in timp ce conduci

Atunci cand conduci, sistemul de alimentare ofera cantitatea potrivita de combustibil catre motor pentru a-l face sa functioneze in continuare. Acest sistem se afla sub o presiune mare atunci cand muta combustibilul din rezervor catre motor. Din cauza presiunii mari vei simti cu siguranta acel miros de combustibil in timpul condusului.

Prezenta vaporilor sau a aburilor in conducta de combustibil

Masinile moderne vin de cele mai multe ori cu sistem de injectie directa care elibereaza o ceata fina direct in cilindrul motor. Acesta este un sistem cu presiune foarte ridicata. Daca exista o scurgere undeva in conductele de combustibil, presiunea ridicata poate produce vapori si ceata de combustibil. Este extrem de periculos daca acesti vapori se afla langa motor sau teava de esapament!

Probleme cu masina la relanti

Sunt mai multe cauze care ingreuneaza stationarea masinii cu motorul pornit. Una din ele este scurgerea de combustibil.

Este acelasi lucru si pentru o masina care are dificultati la pornire. Aceste doua simptome apar impreuna daca exista posibilitatea unei scurgeri. Oricare din aceste probleme ar trebui sa te trimita imediat la un mecanic auto.