0747.788.373
L-V: 08.00-17.30

Iata ce trebuie sa ai neaparat in portbagajul masinii tale cand vine zapada

14 noiembrie 2017

Stire kmg auto

Chiar daca nu a venit inca cu adevarat, iarna aceasta se anunta una cu adevarat grea, plina de zapada si de temperaturi foarte scazute. Pe rafturile magazinelor se gasesc deja produce dedicate sezonului rece ca sa te pregatesti din timp pentru venirea zapezii. Iata ce ai nevoie ca sa intampini iarna fara probleme:

Lopata

O lopata este binevenita in orice masina ca sa iti faci drum din locul de parcare al blocului, din curtea casei, sa eliberezi masina daca ramai cu ea blocata pe undeva, sa eliberezi aleea pentru a ajunge la masina sau pentru a iesii din curte.

Chiar si in Bucuresti, te duci la magazin sa cumperi ceva si cand te intorci iti dai seama ca a trecut lama si nu poti intra in masina din pricina unui prag inalt de 1 metru care iti acopera portiera. Nu mai punem la socoteala nici situatia in care mergi pe vreun drum judetean pe care au uitat astia sa-l inchida si ramai blocat pe acolo... Lopata este obligatorie!

Perie si racleta

Daca nu vrei sa stai 30 de minute pe loc dupa ce ai pornit motorul si sa astepti sa ti se incalzeasca masina pana se topeste gheata de pe parbriz mai bine sa ai in portbagajul masinii o perie si o racleta. Este normal si etic sa iti cureti nu numai parbrizul masinii dar si placutele de inmatriculare, capota sau luneta.

Spray pentru dezghetare

O solutie rapida pentru soferii care se confrunta cu parbrizul inghetat superficial, in loc sa foloseasca racleta care mai zgarie suprafata vitrata, este sprayul de dezghetare care odata pulverizat pe parbriz incepe sa topeasca imediat gheata. Acesta merge doar daca gheata este subtire, nu daca are 1 cm grosime si nici cu racleta nu se da la o parte.

Daca vezi ca e gheata subtire, dai cu sprayul dupa care te urci in masina si imediat cum dai din stergatoare se va duce toata.

O canistra

Daca faci drumuri multe in afara orasului, cumpara o canistra de plastic de 10 litri care are capac cu garnitura pentru ca nu emana miros in masina si umple-o cu motorina sau benzina. Aceasta este buna in cazul in care ramai blocat in zapada pe undeva si ti se termina combustibilul din rezervor, pana poti iesii din acea situatie.

O sufa

La fel de importanta ca si celalalte ustensile este si sufa sau un cablu de tractare deoarece iarna se intampla sa ramai impotmolit cine stie pe unde sau poate ramane altcineva si are nevoie de ajutorul tau.

Si sa nu uitati de lanturi pentru ca in cazul in care nu va ajuta anvelopele de iarna puteti apela la acestea.

Pregateste-ti masina pentru iarna!