0747.788.373
L-V: 08.00-17.30

Iata cum iti poti pregati masina pentru sezonul cald in cativa pasi

20 mai 2019

Iata cum iti poti pregati masina pentru sezonul cald in cativa pasi

Acum ca sezonul cald se apropie cu rapiditate a venit momentul sa acorzi si tu putina atentie masinii tale si o pregatesti pentru sezon sau vacanta.

Du masina la spalatorie

In primul rand incepe cu o vizita la spalatorie. Apa amestecata cu sarea aruncata pe strazi se numara printre cei mai mari daunatori ai masinii noastre, in special ai caroseriei. Rugina incepe sa isi faca aparitia si pe la anumite piese precum traseul de evacuare, fuzetele rotilor, amortizoare sau articulatii, asa ca spune-i celui de la spalatorie sa dea cu jetul si pe sub masina.

Fa o vizita si pe la vulcanizare

Daca inca ai anvelope de sezon sau poate all-season mai bine le schimbi fie ca s-au stricat sau chiar pot avea galme. Trebuie verificate macar cele all-season. Nu uita si de jantele masinii pentru ca este posibil sa se fi strambat din cauza gaurilor de pe carosabil.

Viziteaza un service auto pentru o revizie auto generala

Urmatorul pas este sa vizitezi un service auto pentru o revizie generala rapida. Aici, mecanicul iti va ridica masina pe elevator si se va uita la diverse piese care se pot deteriora mai des. Spre exemplu, cauciucul imbatranit de la anumite subansambluri mecanice (pivoti, bascule, etc.), sau burdufurile planetarelor.

Daca tot esti aici, arunca un ochi si la sistemul de aer conditionat, pentru ca vei avea nevoie de el in lunile care vor urma.

Un lucru pe care il poti face tu singur este sa faci o scurta verificare a lichidelor. Poti incepe cu uleiul de motor, de servo, de frana si termini cu cel de spalare a parbrizului. Daca vei constata scaderi usoare de nivel poti sa adaugi, insa daca observi nereguli grave, viziteaza un service auto pentru a nu se agrava.

Nu uita sa inlocuiesti covorasele din cauciuc cu cele din textile pentru anotimpul cald.