0747.788.373
L-V: 08.00-17.30

Iata cateva sfaturi ca sa iti mentii masina in forma o perioada indelungata

7 martie 2019

Iata cateva sfaturi ca sa iti mentii masina in forma

Porneste la drum cu o masina buna

Masina poate rezista multi ani daca este intretinuta corect, insa unele modele sunt predispuse la defectiuni fata de altele. Modelele japoneze sunt legendare pentru fiabilitatea lor, dar nu trebuie excluse nici modelele europene, care sunt, in general, mai ieftin de reparat.

Respecta programul de mentenanta

Urmeaza cu religiozitate indicatiile de intretinere din manualul masinii si fa exact ce este specificat, la intervalele specificate si incearca sa nu exagerezi – chiar daca service auto isi propune si alte operatii, daca nu sunt trecute in manual, nu trebuie efectuate daca nu este necesar. Ai in vedere faptul ca unele masini au nevoie de operatii de intretinere scumpe la un rulaj mai mare.

Gaseste-ti un mecanic de incredere

Un service auto de reprezentanta sunt dotate dar sunt si cele mai scumpe si multe nu au o reputatie buna. Daca masina ta se apropie de sfarsitul perioadei de garantie, cauta deja un mecanic bun care sa iti ofere servicii de mecanica auto de calitate.

Condu masina cu atentie si grija

de multe ori masinii ii face bine sa impingi acceleratia pana la podea din cand in cand dar asta nu inseamna ca trebuie sa conduci agresiv tot timpul - atat masina cat si nervii tai se vor uza rapid.

Pastreaza masina curata

Vopseaua nu are doar rolul de a face masina sa arate bine, ci si sa protejeze caroseria de rugina. Spala masina cu regularitate, curața urmele lasate de pasari cat mai curand posibil si trateaza caroseria cu ceara o data la patru luni, ai maaina va arata bine multi ani de acum inainte.

Curata si praful din compartimentul motor. Un motor curat ii va reaminti mecanicului ca tii la masina ta si va fi mai atent.

Asculta-ti masina

Fii in permanenta atent la zgomote neobisnuite, vibratii, mirosuri, orice nu pare in regula. Nu accepta ca un mecanic sa-ti spuna ca e normal – daca ai condus aceasta masina ani buni, stii deja ce e normal. Daca crezi ca are probleme masina ta e timpul sa vizitezi un service auto.

Cunoaste-ti masina

Incearca sa afli cat mai multe lucruri despre masina ta. Nu trebuie sa devii mecanic auto pentru a-ti pastra masina vreme indelungata, dar daca stii cum functioneaza masina ta vei putea depista mai usor problemele cand apar.

Cand se strica ceva, repara imediat

Cel mai important pas in a pastra o masina vreme indelungata este sa-ti doresti asta. Micile probleme, ca uzura tapiteriei, plastice rupte in interior sau problemele electrice pot transforma masina la care tii intr-o rabla care te scoate din sarite. Nu lasa aceste probleme marunte sa se adune, repara totul imediat ce s-a stricat pntru a pastra mereu masina ca noua.


Daca aveti nevoie de un service auto profesional care sa va ofere servicii de mecanica auto, revizie periodica, vopsitorie si tinichigerie auto puteti apela cu incredere la KMG Line Auto Center. Contactati-ne