0747.788.373
L-V: 08.00-17.30

STIRI AUTO

Cum trebuie tractata corect o masina fara a crea probleme in trafic

28 iunie 2017

stiri kmg

Probabil ca ti s-a intamplat si tie sa tractezi sau sa fii tractat la un moment dat, fie ca ai ramas fara combustibil, fie ca ai ramas cu masina stricata in mijlocul strazii si trebuia cumva sa ajungi la service. Alte cazuri uzuale sunt cele in care masina are o problema electrica si intra in regim de avarie sau cand are motorul calat. Situatii sunt multe, iar de cele mai dese ori inchiriatul unei platforme nu este la indemana si costa foarte mult. Pentru a avea o tractare corecta, fara ruperea cablului de tractare sau smuciri necontrolate trebuie respectate cateva reguli absolut banale.

Două proiecte de legi propun înăsprirea pedepselor pentru șoferi și motocicliști

26 iunie 2017

Două noi proiecte de legi propun înăsprirea pedepselor pentru șoferii care nu opresc la dispoziția polițistului, cât și pentru conducerea unui vehicul care poluează fonic sau emană noxe peste limitele legale admise. În ambele cazuri, permisul de conducere va putea fi suspendat. Proiectele de legi modifică prevederile actuale ale Codului Rutier, urmând să intre în perioada următoare în dezbatere parlamentară. Unul dintre proiecte suspendă exercitarea dreptului de a conduce pentru o perioadă de 90 de zile, pentru ”neoprirea la dispoziția polițistului aflat în exercitarea atribuțiilor de serviciu”.

Alianța Renault-Nissan va fi cel mai mare producător auto mondial în acest an

21 iunie 2017

stiri kmg

Renault-Nissan va fi cel mai mare producător auto mondial în acest an,devansând grupul Volkswagen și Toyota, potrivit directorului general Carlos Ghosn, care acum doi ani anticipa că alianța va deveni unul dintre primii trei constructori din lume până în 2018, relatează Automotive News. Estimarea sa s-a îndeplinit cu un an mai devreme, datorită includerii în alianță a Mitsubishi, până în 2018. ”Ne aflăm între primii trei constructori auto începând din ianuare, în funcție de volumul vânzărilor, și ne așteptăm că vom ajunge pe primul loc la jumătatea anului,

Ai pus motorină într-un motor pe benzină sau benzină într-un motor diesel?

19 iunie 2017

Ai pus benzină într-un motor diesel, sau motorină într-un motor pe benzină? Vestea proastă pentru ambele cazuri este că alimentarea cu combustibilul greşit ar putea fi dezastruoasă atât pentru motorul maşinii tale, cât şi pentru buzunar. În cazul în care acest lucru s-a întâmplat paşii pe care ar trebui să-i urmezi sunt următorii: sub nicio formă să nu încerci să porneşti motorul, apoi sună la un service autorizat şi spune-le problema ta. Pompele de motorina sunt unse de insusi combustibilul diesel, iar benzina in motorina actioneaza...

Înmatriculările de autoturisme noi au crescut cu 27,5% în primul trimestru

19 aprilie 2017

stiri kmg

În primul trimestru, înmatriculările de autoturisme noi în România au înregistrat a doua mare creștere din Uniunea Europeană după cea din Grecia, de 27,5%, la 22.276 de unități, avansul fiind de peste trei ori ori mai mare față de cel comunitar, de 8,4%, în timp ce livrările Dacia au urcat la nivelul UE cu 9,4%, la 109.060 de unități, conferind mărcii românești o cotă de 2,6%. În perioada ianuarie-martie 2016, în România au fost înregistrate 17.471 autoturisme. La nivelul Uniunii Europe, înregistrările de autoturisme noi au avansat în primele trei luni cu...

Începând din 2018, ITP-ul pentru masinile mai vechi de 12 ani se va face anual

21 aprilie 2017

Incepand din 2018, Inspectia Tehnica Periodica (ITP) pentru masinile mai vechi de 12 ani se va face anual, scopul principal este cresterea sigurantei rutiere si a calitatii parcului national de automobile. Circa 60% din acesta este vizat de masura si presupune cheltuieli anuale de peste circa 100 milioane euro, cumulat, pentru proprietarii acestor masini. Ideea de a verifica mai strict masinile mai vechi si mai uzate este mai veche, de prin 2014-2015. Lipseau insa argumentele pentru a cresterea frecventei ITP...

Peugeot renunță să participe la Salonul Auto de la Frankfurt din 2017

21 decembrie 2016

stiri kmg

Grupul Peugeot a decis să nu mai participe la Salonul Auto de la Frankfurt din 2017, preferând să aloce un buget mai mare platformelor digitale de promovare a noilor modele. Saloanele auto au reprezentat pentru o bună perioadă de timp cea mai bună modalitate de a promova noile modele prin lansări spectaculoase. În ultimii ani, această politică s-a schimbat însă destul de mult, atât ca urmare a necesităţii de a reduce costurile după criza financiară, cât şi ca urmare a creşterii platformelor digitale.

Cateva sfaturi pentru anotimpul rece pentru posesorii de masini diesel

14 decembrie 2016

stiri auto

Specialiștii de la KMG Line Auto Center le reamintesc posesorilor de mașini diesel cele mai importante aspecte la care trebuie să aibă grijă în sezonul rece – dat fiind faptul ca anotimpul rece afectează mai mult mașinile alimentate cu motorină, cu motorizări de tipul Tdi, dCi, Tdci, HDi, etc. Folosiți combustibil adecvat condițiilor meteo. Când temperatura scade, posesorii de automobile diesel se pot confrunta cu pierderea puterii motorului automobilului, de cele mai multe ori, cauza fiind atribuită filtrelor umede care îngheață, o mare vină având-o calitatea combustibilului folosit.

Grupul VAG oprește producția modelului Volkswagen Passat CC

01 decembrie 2016

stiri kmg

Grupul VAG a fost nevoit să oprească producția modelului Volkswagen Passat CC mai devreme decât era plănuit, din cauza vânzărilor slabe. Acesta va primi o nouă generație numai la finalul anului viitor. După ce au dat unele semne că au revenit pe linia de plutire, nemții de la Volkswagen trec din nou printr-o perioadă mai puțin bună. Astfel, la scurt timp după ce au anunțat că sunt nevoiți să dea afară 30.000 de angajați până în 2021, pentru a reduce și mai mult costurile, oficialii constructorului din Wolfsburg au confirmat oprirea prematură a producției modelului Passat CC.

ASF va stabili tarifele maxime ale RCA în maxim 30 de zile

20 septembrie 2016

stiri kmg

Tarifele maxime ale RCA vor fi stabilite de Autoritatea de Supraveghere Financiară în termen de 30 de zile de la data intrării în vigoare a OUG, se arată într-un comunicat de presă al instituției remis, marți.”Prin coroborarea art. 18 alin. 2 cu art. 36 alin. 3 din Ordonanța de Urgență nr. 54/19.09.2016, Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) va stabili, în termen de 30 de zile de la data intrării în vigoare a OUG, tarifele de primă (maxime) pe categorii de vehicule ce urmează a se aplica de către societățile de asigurare care practică RCA. Acestea vor fi adoptate, conform art.

Uber lanseaza primul serviciu de taximetrie fara sofer in orasul Pittsburgh

16 septembrie 2016

stiri kmg

Uber, operatorul unei aplicații de mobil care pune în legătură șoferii cu pasagerii, lansează miercuri serviciul său de mașini autonome în orașul Pittsburgh din Statele Unite, unde dispune de o mică flotă de patru mașini fără șofer, relatează AFP. Considerată de mulți specialiști o adevărată revoluție în transportul cu mașina, lansarea serviciului este deocamdată experimentală. Câțiva clienți fideli ai Uber vor avea acces la serviciu și vor călători cu mașinile autonome pline de camere video, de sisteme laser și de senzori.

Renault Zoe a dat lovitura în Europa: peste 100.000 de mașini cu zero emisii

12 septembrie 2016

stiri kmg

Renault a dat lovitura cu actualul Zoe. Modelul electric i-a ajutat pe francezi să domine piața europeană de profil și să sărbătorească 100.000 de mașini cu zero emisii vândute până în prezent. Știm deja că Nissan Leaf este cel mai vândut model electric din lume. Ce nu știm este că Renault îi calcă îndeaproape pe urme cu actualul Zoe, care se vinde foarte bine în Europa. De altfel, Zoe i-a ajutat pe cei de la Renault să atingă o cifră record de vânzări pe piața mașinilor cu zero emisii.

Volkswagen a incalcat legea privind protectia consumatorilor in 20 de tari europene

07 septembrie 2016

stiri kmg

Grupul german Volkswagen, cel mai mare producator auto din Europa, a incalcat legislatia de protectie a consumatorilor din 20 de state membre ale Uniunii Europene prin falsificarea testelor de emisii, potrivit publicatiei germane Die Welt, care citeaza surse din Comisia Europeana, relateaza Reuters. Totusi, publicatia germana nu detaliaza in care dintre statele Uniunii Europene s-ar fi incalcat legislatia, scrie News.ro. In plus, concernul auto german ar fi incalcat si legislatia europeana, valabila la nivelul tuturor statelor din UE.

Liberty Media urmeaza sa achizitioneze Campionatul de Formula 1

07 septembrie 2016

stiri auto

Liberty Media urmeaza sa achizitioneze Campionatul de Formula 1 pentru 8,5 miliarde dolari Formula 1, cel mai puternic campionat de automobilism din lume, urmeaza sa fie vandut marti, asigura revista germana de specialitate Auto Motor und Sport, care asigura ca noul proprietar va fi grupul american Liberty Media, tranzactia ridicandu-se la 8,5 miliarde dolari. Publicatia germana afirma ca actualul conducator al destinelor Formulei 1, englezul Bernie Ecclestone, a confirmat acordul cu ocazia Marelui Premiu al Italiei

<<4